VšĮ ,, Laimos žirgai” šiemet įvykdė seniai siektą tikslą- įstojo į Europos mokymų su žirgais asociaciją EAHAE. Tai yra tarptautinė trenerių organizacija, kurioje treneriai keičiasi patirtimi ir įgytomis žiniomis.

Asociacijos įkūrėjai – G&K HorseDream GMBH. Tai yra vokiečių kompanija įkurta prieš 20 metų, užsiimanti lyderystės, komandinio darbo ir asmeninių įgūdžių formavimu dirbant drauge su žirgais. Kompanijos įkūrėjo Gerhardo Krebso ištarti žodžiai ,,…mes turime būti lyderystės pavyzdys ne tik seminarų dalyviams, bet ir pasauliniams lyderiams. Mes turime parodyti, kaip reikia valdyti su meile širdyse, su rūpesčiu žmonėms ir jų poreikiams, su pasitikėjimu ir pagarba visoms tautoms dėl taikos visame pasaulyje.”

Taigi, pagaliau mano svajonė išsipildė ir aš turėjau galimybę dalyvauti šiais metais vykusioje EAHAE konferencijoje ir mokymuose sertifikatui gauti. Šiais metais mokymuose dalyvavo 71 žmogus iš 16 šalių, tarp jų 6 žmonės iš Rusijos ir aš buvau vienintelė atstovė iš Baltijos valstybių. Lyderystės seminarus vedė pats organizacijos įkūrėjas Gerhardas Krebsas, garsus koučeris iš Anglijos Davidas Harrisonas, Jackie Stevenson – indėnė iš Amerikos, profesorė, koučerė ir terapeutė. Pagrindinis dėmesys užsiėmimuose buvo skiriamas harmonijai, kūno kalbos aktyvavimui bei supratimui, savo vietos erdvėje radimui, lyderystei užrištomis akimis, pasitikėjimo savimi ugdymui. Didžiausią reikšmę užsiėmimuose turėjo ne formos, o mokėjimas klausytis, bendradarbiavimas. Nuolat buvo akcentuojamas ir atkreipiamas dėmesys į tai, jog ne mes tempsime žirgus į savo pasaulį, ką mes nuolat darome, bet kad ir kaip būtų sunku, mes eisime į žirgų pasaulį. Kad galime daug ko iš jų pasimokyti. Tai didelis skirtumas ir akivaizdi nauda pačiam žmogui, jo aplinkai ir jį supančiam pasauliui.

EAHAE konferencija vyko populiariu ,,bar camp” formatu- išsirinkome 20 pačių įdomiausių temų. Diskusijos vyko patirties pasikeitimo, diskusijų, pristatymų lygmenyje. Buvo tikrai labai įdomu, naudinga, galėjau pasidalinti savo patirtimi ir įvertinti savo žinias pasauliniame lygyje. Džiaugiuosi suvokusi, kokio aukšto lygio patirtį ir žinias esu sukaupusi, jomis naudodamasi galėjau drąsiai dalyvauti visose diskusijose. Man labiausiai patiko diskusija su Nikki Kagan iš Izraelio. Buvo duota daug įvairių pratimų verslumo ugdymui, peržvelgta marketingo sritis : kur jėga ir yra apribojamas mūsų pasaulio supratimas. Pagrindinė vertybė įvardintas ėjimas į žirgų pasaulį, gyvas bendravimas su žirgu. 

Sekanti EAHAE konferencija vyks 2019 metais kovo mėnesį Almatoje, Kazachstane, nuostabaus grožio ir aukšto lygio klube ,,Čemberlenas”. Man teko garbė bendrauti su jo savininke Marina ir dukra Maja. Tikrai neeilinės asmenybės. Esu labai laiminga pagaliau radusi tai ko tiek metų ieškojau, dėkinga Dievui ir žmonėms, kurie manimi tikėjo, suteikė progą išvykti į šią kelionę. Tariu didelį AČIŪ Jums : Daniel Žotkevič (sodybos ,, Saulėtas Bebras” bendrasavininkui), verslininkams Laimutei Kamaitienei, Alinai ir Algirdui Ivanauskams.

O čia trumpas VIDEO iš EAHAE konferencijos mokymų: