Kas veda mokymus?

Koučerė, ilgametė žirginio sporto trenerė, zooinžinierė Laima Martinavičienė ir jos asistentas – Poitou veislės asilas Artas Columbas pirmą kartą Lietuvoje ves mokymus asilų ir mulų augintojams (ir visiems, kas norėtų tokiais tapti ateityje). Aktyviai padės ir  Laimos žirgų savanoriai.

Kur?

„Laimos žirgai” žirgyne, Angelų kalvos g. Nr. 7, Būdos km., Trakų sav., Trakų sen. Tel.: +37067939395.

Kada?

Laikomės įstatymų, tad viskas labai priklauso nuo valdžios sprendimo kada ir kiek atlaisvinti karantiną. Planuojame pirmąją mokymų dalį birželio pirmoje pusėje, o antrąją dalį – liepos mėn.pirmoje pusėje.

 

Kiek kainuoja?

Perkant abi mokymų dalis iškart, kaina vienam asmeniui 160 eur. Perkant dalis po vieną – vieno seminaro kaina bus po 100 eur. Antrame seminare pažengusiems gali dalyvauti tik tie, kas jau buvo pirmame seminare, tad pirkti abi dalis iškart – apsimoka!

Po mokymų seminarų dalyviai gaus visos rodytos medžiagos santrauką, tačiau nedalyvavusiems, deja, medžiagos gauti nepavyks – mokymai yra unikalus, autorinis produktas, sukurtas mūsų pagal žirginio sporto trenerės iš Vašingtono Melody Johnson metodiką ir praturtintas ilgamete trenerės Laimos patirtimi.

Kaip dalyvauti?

Vietą seminare galite rezervuoti atlikę išankstinį mokėjimą į VšĮ Laimos žirgai, įm. k. 304445513, adr. Gerosios Vilties 5A-88, Vilniaus banko sąskaitą LT217044060008142094 (SEB bankas)

Išankstinių mokėjimų lauksime iki gegužės 31 d. – tad jei norite užsirezervuoti sau vietą mokymuose, rekomenduojame nedelsti.

 

Išsamesnė mokymų programa asilų ir mulų šeimininkams:

 

 

1 diena: pirmoji pažintis su asilu

9:30 Svečių pasitikimas ir registracija, susipažinimo kavutė.

  • Asilų kilmė, veislės ir istorija pasaulyje bei Lietuvoje. Įdomūs, mažai žinomi faktai. Kokia yra asilų reikšmė žmonijos istorijoje? Kodėl svarbu registruoti laikomus asilus? Kur įsigyti asilus/mulus? Kokią veislę rinktis?

  • Asilų priežiūra, šėrimo ypatumai. Kuo jie skiriasi nuo žirgų? Genetiniai ir psichologiniai skirtumai. Mulų, arklėnų specifika. Asilų priežiūros metinis kalendorius.

  • Asilų elgsena, elgesio motyvai, psichikos bei charakterio ypatumai, panaudojimo galimybės. Kaip kurti gerbūvį ir draugišką bei saugią aplinką asilams/mulams? Kokios yra pagrindinės jų ligos?

13:00 Pietų pertrauka: tradiciškai – Trakų kibinai ir sultinys!

  • Pirmas kontaktas su asilu. Nuo ko pradėti, kaip elgtis? Kūno kalba. Kaip atpažinti streso, baimės ženklus? Kaip nusiteikti patiems? Kaip galime panaudoti asilus ūkyje?

  • Dresūros pagrindai. Teorinė ir praktinė dalis. Reikalingas inventorius. Pagrindinės komandos, treniravimo taisyklės ir rekomendacijos pradedantiesiems.

  • Dalyvių diskusija, klausimai, atsakymai.

16-17:00 Svečių išlydėjimas, atsisveikinimas iki kito karto.

 

 

2 diena: seminaras jau pažengusiems

 

9:30 Svečių pasitikimas ir registracija, pusrytinė kavutė.

  • Asilams ir mulams naudojamas inventorius. Balnai, pakinktai, kitas inventorius. Kur įsigyti?

  • Kanopų priežiūra, kaip išmokyti gyvūną duoti koją? Rekomendacijos, kaip saugiai dirbti su gyvūnais ir pratinti juos prie kanopų priežiūros.

  • Asilių pieno sudėtis ir nauda (su tikromis istorijomis). Ligos, kurias gali išgydyti asilių pienas, kitos gerosios savybės.

13:00 Pietų pertrauka: tradiciškai – Trakų kibinai ir sultinys!

  • Asilų lyčių specifika, veisimas, kastracija. Kodėl tai svarbu?
  • Nekastruotas asilo patinas arba mulas – pavojingas. Veisimas reikalauja specifinių žinių.
  • Dresūra: 2 etapas, mokymai pažengusiems. Ko galima pasiekti? Treniravimo specifika ir komandos pažengusiems, kurie jau moka bazines komandas.
  • Dalyvių diskusija, klausimai, atsakymai.

16-17:00 Svečių išlydėjimas, atsisveikinimas.